5 συνήθειες που χαρακτηρίζουν κάθε επιτυχημένο επιχειρηματία

Τα πέντε βασικά γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν κάθε επιτυχημένο επιχειρηματία, είναι τα εξής:

1. Είναι καλός ομιλητής αλλά απείρως καλύτερος ακροατής! Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει να ακούει τον συνομιλητή του και ύστερα να απαντάει και μάλιστα στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ο άλλος.

 2. Σέβεται πολύ τον πελάτη (μικρό ή μεγάλο, πριν και μετά την αγορά, ακόμα και αυτόν που δεν αγοράζει). Το ίδιο, ίσως και περισσότερο, σέβεται τον εργαζόμενο στην επιχείρησή του!

3. Σκέφτεται μεθοδικά και με ηρεμία και δεν παθαίνει πανικό, προβλέπει πιθανές αντιξοότητες και δίνει άμεσα λύσεις.

4. Είναι δημιουργικός. Σκέφτεται έξω από τα κουτάκια και προσπαθεί να καλύψει ελλείψεις της αγοράς.

5. Δέχεται την κριτική και τις συμβουλές, κρατώντας μόνο ό,τι είναι ωφέλιμο για εκείνον!

Έχουμε δει, και κυρίως έχουμε ζήσει τα αποτελέσματα που φέρνει ένας σωστός και επιτυχημένος επιχειρηματίας! Μέσα από την εμπειρία μας θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε και σε άλλους επιχειρηματίες την ευκαιρία να κατακτήσουν την δική τους κορυφή! Πιστεύουμε στην συνεχή εκπαίδευση και αυτοβελτίωση αλλά και στην συνεχή υποστήριξη από κάποιον έμπειρο coach που σε νοιάζεται και θέλει να πας καλά!

Κλείσε το δικό σου δωρεάν ραντεβού και έλα να δουλέψουμε μαζί τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου επιχειρηματία και όχι μόνο…

Ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Είναι εύκολο να σε καταπιεί η δουλειά σου όταν έχεις να κάνεις υπερβολικά πολλά πράγματα, ειδικά όταν μοιράζεσαι ανάμεσα σε πολλούς ρόλους! Πώς όμως μπορούμε να ισορροπήσουμε αυτή την πολύπλοκη σχέση;

Αρχικά πρέπει να βάζουμε όρια. Ειδικά αν το πρόγραμμά μας είναι πολύ φορτωμένο, θα πρέπει οι ώρες εργασίες να είναι αυστηρώς διακριτές και σεβαστές από όλους. Και από εμάς τους ίδιους και από το προσωπικό και από τους πελάτες! Φυσικά δεν μιλάμε για περίπτωση ανάγκης!

Εξίσου σημαντικό είναι να υπάρχουν ρεπό! Θα πρέπει να ορίσουμε τουλάχιστον μια ημέρα την εβδομάδα αφιερωμένη κατ’ αποκλειστικότητα στην οικογένειά μας και μισή μέρα αφιερωμένη κατ’ αποκλειστικότητα στον εαυτό μας! Ακόμα και κατά την διάρκεια των εργάσιμων ημερών, τα διαλείμματα είναι απολύτως απαραίτητα, σε συγκεκριμένες ώρες, και θα πρέπει και αυτά να γίνονται σεβαστά από όλους!

Όσο και αν αγαπάμε την δουλειά μας, ακριβώς για να συνεχίσουμε να την αγαπάμε, ένα από τα σημαντικότερα μυστικά είναι να διακόπτουμε ανά διαστήματα. Στην New Business Horizons πιστεύουμε ότι το να αγαπάμε την δουλειά μας είναι ο θεμέλιος λίθος για να επιτύχουμε. Αν λοιπόν κι εσύ αγαπάς την δουλειά σου, ή ακόμα και αν ανήκεις σε αυτούς που κάνουν μια δουλειά από συνήθεια ή από ανάγκη αξίζει να κλείσεις ένα ραντεβού με κάποιους από τους έμπειρους συνεργάτες μας και να δεις την ζωή σου να αλλάζει!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Skip to content