Ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Είναι εύκολο να σε καταπιεί η δουλειά σου όταν έχεις να κάνεις υπερβολικά πολλά πράγματα, ειδικά όταν μοιράζεσαι ανάμεσα σε πολλούς ρόλους! Πώς όμως μπορούμε να ισορροπήσουμε αυτή την πολύπλοκη σχέση;

Αρχικά πρέπει να βάζουμε όρια. Ειδικά αν το πρόγραμμά μας είναι πολύ φορτωμένο, θα πρέπει οι ώρες εργασίες να είναι αυστηρώς διακριτές και σεβαστές από όλους. Και από εμάς τους ίδιους και από το προσωπικό και από τους πελάτες! Φυσικά δεν μιλάμε για περίπτωση ανάγκης!

Εξίσου σημαντικό είναι να υπάρχουν ρεπό! Θα πρέπει να ορίσουμε τουλάχιστον μια ημέρα την εβδομάδα αφιερωμένη κατ’ αποκλειστικότητα στην οικογένειά μας και μισή μέρα αφιερωμένη κατ’ αποκλειστικότητα στον εαυτό μας! Ακόμα και κατά την διάρκεια των εργάσιμων ημερών, τα διαλείμματα είναι απολύτως απαραίτητα, σε συγκεκριμένες ώρες, και θα πρέπει και αυτά να γίνονται σεβαστά από όλους!

Όσο και αν αγαπάμε την δουλειά μας, ακριβώς για να συνεχίσουμε να την αγαπάμε, ένα από τα σημαντικότερα μυστικά είναι να διακόπτουμε ανά διαστήματα. Στην New Business Horizons πιστεύουμε ότι το να αγαπάμε την δουλειά μας είναι ο θεμέλιος λίθος για να επιτύχουμε. Αν λοιπόν κι εσύ αγαπάς την δουλειά σου, ή ακόμα και αν ανήκεις σε αυτούς που κάνουν μια δουλειά από συνήθεια ή από ανάγκη αξίζει να κλείσεις ένα ραντεβού με κάποιους από τους έμπειρους συνεργάτες μας και να δεις την ζωή σου να αλλάζει!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Skip to content